News , Guide

Αλλάζει η Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό με έργα €3,4 εκατομμυρίων - Πώς θα διαμορφωθεί

Σύντομα αρχίζουν οι εργασίες της ιστορικής πλατείας της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2024

Η ιστορική Πλατεία Ηρώων της πόλης της Λεμεσού σύντομα θα αλλάξει αφού ετοιμάζεται ανάπλασή της με κόστος ύψους €3,4 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με δημοσίευσμα της εφ. Ο Φιλελεύθερος η περίοδος προσφορών από τους ενδιαφερομένους εργοληπτικούς οίκους έχει ολοκληρωθεί και μέσα στις επόμενες ήμερες αναμένεται να κατακύρωση της προσφοράς από την αρμόδιά Επιτροπή του Δήμου Λεμεσού.

Διαβάζουμε επίσης στο σημερινό δημοσίευμα πως το έργο εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησής του και αναμένεται εντός των επόμενων δύο μηνών να υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια. Εν συνεχεία θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Η πρόταση με τίτλο «Πλατεία Καθημερινών Ηρώων», διαμορφώνει τον χώρο της πλατείας με βάση ένα «έξυπνο» δάπεδο, το οποίο θα λειτουργεί ως πλέγμα υποδομών για κοινωνικές και οικολογικές διεργασίες. Το δάπεδο θα αποτελείται από διάτρητες επιφάνειες, για τη συλλογή του βρόχινου νερού και τη μεταφορά του σε υπόγειες δεξαμενές μέσω γραμμικών καναλιών που διατρέχουν την επιφάνεια της πλατείας.

Η νέα διαμόρφωση του δαπέδου θα επιτρέπει την απρόσκοπτη μετακίνηση σε όλη την έκταση της πλατείας, χωρίς σκαλιά, ενώ θα ενώνεται με τους περιμετρικούς της δρόμους που θα πεζοδρομούνται για κάποιες ώρες της μέρας. Προτείνονται επισης συγκεκριμένες δομές όπως «Μικρό Ριάλτο», «Θερμοκήπιο Ιδεών για Όλους», «Παιχνιδοθήκη» και «Κρεμαστοί κήποι».


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close